30 Temmuz 2018 Pazartesi

Valfli Kahve Kavanozu Yapımı



Kahve saklamanın en doğru yolu olan Valfli kahve kavanozu yapmayı göstereceğim. Bu video ile sizde kendinize kahve kavanozu yapabileceksiniz. 1 TL ye valfli kavanoz yapımı :) Kahve: sıcağa, soğuğa neme ve oksijene karşı duyarlıdır. Kahve ambalajı açıldıktan sonra oksidasyon başlar. Gazlar uçuşur, yağ ve asitler değişmeye başlar. Kavrulan kahvedeki mevcut nem oranı %1-3 arasında değişmekteyken, bizim bulunduğumuz ortam çok daha fazla neme sahiptir. Kahve çekirdekleri nemi çeker ve aroma olumsuz etkilenir. Nem çekirdekler üzerinde yoğunlaşacağı için kahve çekirdekleri buzdolabında muhafaza edilmemelidir ayrıca buzdolabında muhafaza etmek çekirdeklerin diğer kokulardan etkilenmesine de sebep olabilir. Buzdolabında kahve aroma kaybetmesin diye saklamak başta mantıklı gelse de dışarı çıkarıldığında oluşan higroskopik etki çekirdek üzerinde su buharı meydana getiriyor ve aynı zamanda buzdolabında muhafaza edilen kahve çekirdeklerinde yağlar da etkileniyor ve vasat bir tat ve krema azlığı oluşabiliyor. Nemden dolayı oluşan aroma kaybını önlemek için hiçbir zaman espresso makinesinin buhar çubuğunu kullandığımız tarafta kahve çekirdeklerini öğütmemeliyiz. Yine nemle temas artacağı için espresso makineleri, filtre kahve makineleri, kahve değirmenleri bulaşık makinesinin üstüne veya yanına konulmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder