27 Ağustos 2018 Pazartesi

CezveFiltre Yöntemi


Merhaba değerli kahve severler. Ben kendi kahvemi kendim kavuran nadiren kavrulmuş kahve satın alan birisiyim. Bayram sırasında çeşitli sebeplerden yeşil ve kavrulmuş kahvem bitmişti kahvesiz kaldığımda bu yöntemi buldum. Yokluk icatların anasıdır. diye boşa dememişler.

Demleme yöntemim hibrit bir tekniğe dayanıyor ve küçük porsiyonlarda çok başarılı sonuçlar veriyor. suyumuzu 70-82 derece arasında standart çelik cezvelerde ısıtıyoruz istediğimiz sıcaklığa geldiğinde kahvemizi ekleyip aeropress başlangıcındaki gibi 10-15 saniye karıştırıp filtre kağıtına döküyoruz.

Örnek 13gr Türk kahvesi 80 derece 250 gr suya ekle 15 saniye karıştır tamamını kağıt filtreye dök 2:15 demlemeyi bitir.

Afiyet olsun.

Deneyip yorumlayanlar fikirlerini belirtirse mutlu olurum :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder